maDah bErhELah..

Only 2 kinds of people are happy in this world. 1. Mad 2. Child. So be mad to achieve whatever you desire and be like a child to enjoy whatever you achieve.

Saturday, April 4, 2015

Target Arrow

It's a wrap for 2015! Even though it's only April.. =)

Happy 26th birthday dear AF.. Thanks sebab bagi saya one of the sweetest moment ever on your big day.. Thank you dear Allah sebab da buka hati dia untuk saya.. Thank you juga sebab da buka hati saya sedikit sebanyak untuk jadi yang lebih baik dari semalam.. Alhamdulillah..

Things change, focus change..

Bagai seorang pemanah, tanpa arah & tujuan maka jatuhlah anak panah tanpa terkena sasaran.. For all these years I have been targetting to the same target & this time I will change my target.. To a better target spot! InsyaAllah, ahamdulillah for everything..

Xde satu pun yg dijadikan dengan sia2 olehNya..

#5


Saturday, December 6, 2014

Comeback

I almost forgot that I have a blog, oh my..
Life has upraded itself into a very fast lane for me..

I told them to give myself some space for this earlier 3 months but they couldn't stand..
2 months passsed by and I'm going to come back..
But things change, to be better I guess..

Alhamdulliah for all the changes in my life, that I have manage to eliminate unimportant things in my life! =)

Wednesday, July 2, 2014

I'm loud..

I was born big..
Big voice I mean.. hihi..

Pasal tuh la org salu misunderstand me..
My 'ye ke?' or 'mana?' tuh org akan anggap saya macam nak argue.. padahal saya betul2 nak tahu apakah..
Then kalau saya bergossip dengan my gff, for sure org depan belakang tepi akan tahu kitorg ckp psl pe.. It could be irritating for them sometime..
Lagi la kalau tgh bergaduh, org akan ckp I raise my voice to fight..walhalnya saya hanya la menyatakan.. and sometime ada yg label saya as RUDE..

But deep inside, xde satu pun yg betul..
Saya memang biasa berbual dengan suara yg kuat, maybe sbb suara saya besar sikit kan.. So my 50% volume is equal to others 80% volume..
Kalau sy present dlm class pun, I don't think that I need a speaker or whatsoever, I can keep them awake all the time with just using my original voice.. Tuh kalau sy jerit memang dari hujung padang bola ke hujung akan boleh dengar saya..

and I keep it +ve always.. that I talk out loud so that people will get my information clear, so that in future later no one will misunderstand nor misuse any of my words.. Tapi that's it, people do misunderstand me..

huh...

Tuesday, July 1, 2014

JULY 2014

Hello Julyyyy!!!

Lamanya x blogging..
Da pindah, x pindah rumah tp pindah bilik je..
yg lain xde apa pun yg berubah..
Saya masih di sini, saya yg dulu..
Masih kais2, masih cari keje tetap..

Anyhow, selamat berpuasa..
Gonna be active here soon..


Wednesday, April 2, 2014

I choose to stay, dengan izinMu ya Allah.. =)

Bila kita melebihkan cinta pada yg lain selain yg maha Esa, dekat situ da hilang la keberkatan dariNya..

Siapalah saya kan.. Saya hanya manusia biasa..
Xde apa yg nak dibanggakan pun..
Tapi siapalah kita sesama manusia nak judge memasing kan.. =)

Saya sayang awk.. Apa yg sy pernah janji, apa yg sy pernah ckp kat awk, sedikit pun sy x pernah tipu..
Saya buat apa je asalkan awak happy, walaupun happy itu akhirnya nnt bukan untuk saya..
Dan saya sesekali pun xkan let go, melainkan awk yg da xnak saya..
Memang nmpk mcm bodoh kan..
Tapi biarlah saya nmpk bodoh di mata semua org, saya memang bodoh tapi at least saya tahu mcm mana nk mencintai seseorang dengan ikhlas.. (after years, I do still hold on into these..Life's full of shit that anybody forgot how to love sincerely..)
Cinta itu kan x semestinya memiliki..
So selama mana masa yg saya ada, saya akan cuba bahagiakan awak..
Dan kalau satu hari nnt awak da xnk saya, sekurang2nya da xde apa yg sy sesalkan sbb saya dah bagi yg terbaik untuk awk..

 Saya cuma ada awk dan akan ade awk selagi ade hayat saya, insyaAllah..Selagi saya mampu jaga hubungan neh, saya akan jaga, yang lain saya serahkan pada Allah..
Dan saya redha atas semuanya, apa yg dah tertulis utk saya..
Semoga saya sentiasa dapat memperbaiki diri sendiri untuk Allah.. =)

SayasayangawakAF...

Saturday, March 22, 2014

Happy 25th Birthday AF!

You're 25th this year!!

Alhamdulillah so much.. =)

Semoga awk dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki & berbahagia selalu.. Ucapan yg klise kan? Hahahahah..So ini ucapan yg non klise nyer..
Saya doakan awk berjaya di dunia akhirat, jadi orang yg lebih baik dari semalam & semoga awk dapat apa yg awk cari dlm hidup ini..Saya sayang awk selalu..
Saya minta maaf sebab kek abis cair.. Hurmmm.. I wanted you to have the best cake but it turn out to be a disaster kan.. Anyway, I do have a great time & good pictures on ur big day tuh.. Hope awk pun rasa yg sama kan.. Hihi..

Last but not least, xde sehari pun yg saya x bersyukur atas kehadiran awk dlm hidup saya.. Thank you Allah that he was born that day & he's still here with me.. Alhamdulillah...

P/S: Iloveyou!

Tuesday, March 4, 2014